Bussines

Puterea de cumpărare a europenilor este de 14.739 de euro de persoană în 2019, a românilor de 5.881 euro

România se află pe locul treizeci și doi în clasamentul european, cu o putere de cumpărare medie pe cap de locuitor de 5.881 euro. Românii se situează cu aproximativ 60% sub media europeană.

Orasul București conduce în clasament, cu o putere de cumpărare medie pe cap de locuitor de 10.452 de euro. Această sumă echivalează cu 78% mai mulți bani decât în restul țării. La celălalt capăt al clasamentului se află județul Vaslui, cu o putere de cumpărare medie pe cap de locuitor de 3.706 de euro. Aceasta plasează Vasluiul cu aproximativ 37% sub media națională și cu aproximativ 75% sub media europeană. 

Detalii:

https://www.gfk.com/ro/noutati/comunicate-de-presa/puterea-de-cumparare-a-europenilor-este-de-14739-de-euro-de-persoana-in-2019-a-romanilor-de-5881/?fbclid=IwAR13rRGkydUKAxMSUy_TQg93_tl-WFrh7ZQOHRpbJDDS28H_Qz1ewhk4JYU

Doar 30 de euro a cheltuit echipa finlandeză responsabilă cu brandul de ţară. Secretul unei investiţii surprinzătoare

De obicei brandul de ţară indică în ce suntem buni, dar trebuie să vorbeşti şi despre ce vicii ai, să le gestionezi. Ştiam că dacă nu vorbim şi despre vicii, atunci finlandezii ar fi simţiti că nu este o colecţie corectă de imagini. Aşa că am făcut ceva care să sugereze tot: afinitatea digitală, veselia şi gestionarea stereotipurilor.” Declaraţia a fost făcută de Petra Theman, şefa diplomaţiei publice din Finlanda, omul responsabil de cea mai cunoscută campanie de brand de ţară din lume.

https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/doar-30-de-euro-a-cheltuit-echipa-finlandeza-responsabila-cu-brandul-de-tara-secretul-unei-investitii-surprinzatoare-932414

Cât au cheltuit chinezii în 2017  in doar 13 ore de Black Friday

Vânzări-record n 2017, la Black Friday-ul chinezesc, Ziua Burlacilor, cum mai este numită. În doar 13 ore, au fost făcute vânzări în valoare de 18 miliarde de dolari. Asta în condiţiile în care, anul trecut, în 24 de ore vânzările nu au atins 18 miliarde de dolari.

http://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/china-cat-au-cheltuit-chinezii-in-13-ore-de-black-friday-827179

Vanzarea creativa a unei masini

De obicei anunțurile de vânzare pentru mașinile vechi sunt plictisitoare: câteva poze sau un filmuleț filmat cu telefonul mobil și un text generic în care este lăudat automobilul. Nu același lucru poate fi spus despre Eugene Romanovsky, care a creat un videoclip demn de filmele de acțiune pentru a anunța că-și vinde mașina, o Suzuki Vitara din 1996

Cum construiesc olandezii un tunel sub autostrada intr-un weekend

O filmare de pe autostrada A12 din Olanda arată cum muncitori care lucrează inclusiv noaptea şi în condiţii de ploaie reușesc să realizeze într-un weekend un tunel lung de 70 de metri.

https://www.youtube.com/watch?v=DEa9jrkQm0c

Strategia de promovare a noului Mustang

Cei de la Ford încearcă o nouă abordare şi se asociază cu Tinder, aplicaţia de dating. În Anglia a avut loc un program la care s-au înscris 1.5 milioane de cupluri, dar dintre astea au fost alese doar cinci. ”Provocarea” a fost ca prima lor întâlnire să aibă loc într-un Mustang şi să răspundă la întrebările puse de un moderator. Cum a fost vedeţi în clipul video de mai jos.

Strategia Trump produce miliarde de dolari pe bandă rulantă pentru americani. Let’s make America great again se întâmplă fix în aceste momente

Ford a părăsit Mexicul şi a lăsat în aer oameni cărora le promisese job-uri, dar şi frunizori de componente şi servicii care-şi mutaseră acolo producţia special pentru noua uzină. Victime colaterale.

Toyota spune cu capul plecat că vrea să colaboreze cu administraţia americană şi ca va face orice ca să fie bine pentru toţi.

Azi, General Motors a anunţat că mută capitalul din Mexic în SUA ca să ţină în viaţă şi să ofere mai departe 1.500 de job-uri. Investiţia e de 1 mld. $ şi mai urmează 5.000 de joburi în următorii ani. Şi în 5 ani de azi – înainte, Hyundai şi KIA vor investi şi ele 3.1 mld. $ în cercetare şi dezvoltare, tot în SUA. Este o investiţie cu 50% mai mare decât cele 2 mld. $ investite în ultimii 5 ani numai de Hyundai. Şi asta din cauza fricii de taxa lui Trump de până la 35% pentru importurile din Mexic.

Astfel, Toyota, Ford, GM, Fiat-Chrysler, Hyundai şi Kia îi fac pe plac preşedintelui şi vor crea zeci de mii de locuri de muncă şi vor finaliza în SUA investiţii enorme în anii care vin.

UniCredit, plan masiv de restructurare: 14.000 de joburi vor disparea şi 13 mld euro majorare de capital  

http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/unicredit-plan-masiv-de-restructurare-14-000-de-joburi-vor-disparea-si-13-mld-euro-majorare-de-capital-16025888

De ce nu este Simona Halep multimilionară: “Ar fi fost un produs de marketing mai bun dacă era din China sau din SUA”

Deşi în ultimul an a avut o ascensiune impresionantă, Simona Halep nu a reuşit să-şi consolideze foarte bine relaţia cu sponsorii. Astfel, în timp ce unii jucători câştigă sume foarte mari din contractele de imagine, tenismena română are o singură colaborare, cu o companie de echipament sportiv.

Acest lucru se întâmplă din două motive, crede jurnalistul american Miguel Morales, de la Forbes. Într-un interviu acordat ziare.com, acesta a adus următoarele argumente pentru a explica această situaţie: faptul că Simona nu a câştigat încă niciun turneu de Grand Slam, dar şi acela că sportiva provine dintr-o ţară mică.

„Nu cred că este vorba de o problemă managerială. Această problemă este destul de întâlnită în marketing, când vine vorba despre tenisul feminin”, a explicat Morales. „Sponsorii sunt interesaţi de sportivi din ţări cu potenţial mai mare, precum Na Li (China) sau Sloane Stephens (SUA), dar şi de sportivi care arată bine, cum ar fi cazul Annei Kournikova. (…). Cu siguranţă ar fi fost un produs de marketing mai bun dacă era din China sau din SUA, în locul unei pieţe mici precum România”, a adăugat el.

Jurnalistul şi-a exprimat regretul cu privire la această „discriminare”, însă, în acelaşi timp, a subliniat că lucrurile se pot schimba.

„Este păcat să sponsorii nu pot sau vor să-şi aleagă ţintele în funcţie de calităţile, talentul şi rezultatele jucătorilor de tenis, dar dacă Simona va câştiga multe trofee, va schimba asta. (…) Dacă Simona câştigă US Open sau alt turneu de Grand Slam, va încasa bonusuri uriaşe din contractul de sponsorizare pe care îl are cu Adidas. De asemenea, va urma un nou contract de sponsorizare cu o firmă care produce rachete de tenis. Totuşi, trebuie să câştige mai multe turnee de Grand Slam pentru a avea un impact în relaţia cu sponsorii”, a spus Morales în cele din urmă.

De retinut 

Marketing